Популарни производи

Со различни производи, ние сме посветени да ви обезбедиме производи со најдобар квалитет

Апликација за производ

Нашите производи можат да ги истакнат неговите карактеристики во сите индустрии
 • Металуршката индустрија
 • електронската индустрија
 • Индустрија за заштитување на пламен
 • Индустријата за батерии
 • Автомобилската индустрија
 • Механичка индустрија
 • Индустријата за мобилни телефони
 • Индустрија за заштитување на пламен
 • w
  Графитот и другите нечистотии можат да се користат како карбуризери во индустријата за производство на челик.Карбуризирањето користи широк спектар на јаглеродни материјали, вклучувајќи мастило, нафтен кокс, металуршки кокс и природен графит.Во светот, графитот со карбуризатор на челик е сè уште една од главните употреби на земјениот графит. Графитот и Графитизацијата нафтената кока-кола може да се користи како карбуризери во индустријата за производство на челик.Карбуризирањето користи широк спектар на јаглеродни материјали, вклучувајќи мастило, нафтен кокс, металуршки кокс и природен графит.Во светот, челичниот карбуризер, графитот сè уште е една од главните употреби на земјениот графит.
 • ци
  Графитот е широко користен во електричната индустрија како електрода, четка, јаглеродна прачка, јаглеродна цевка, позитивна електрода на жива исправувач, графит заптивка, телефонски делови, облога на телевизиски цевки и така натаму.Графит електрода е најшироко се користи во топењето на различни легирани челик, легура на железо, ќе се користи голем број на графит електрода.Графитот што се користи во електричната индустрија, генерално, големината на честичките и барањата за одделение се особено високи.
 • фи
  Проширливиот графит на SUNGRAF е широко користен во индустријата за забавување на пламенот. Се произведува со хемиска обработка на квалитетен шушкав графит, графитот што може да се прошири постигнува зголемен волумен кога е изложен на брзо и интензивно загревање.Добиениот материјал може повторно да се компресира во флексибилен, цврст и отпорен на топлина и хемиски лист со висок степен на кохезивен интегритет.Графитот што може да се прошири исто така се користи како активен отпор на оган што формира јаглен во неструктурни полимери и во облоги.
 • би
  Литиум јонската батерија е секундарен батериски систем во кој две различни соединенија вградени во литиум кои можат реверзибилно да се вметнат и отстранат од литиумските јони се користат како позитивна и негативна електрода соодветно.Кога се полни, јоните на литиум се отстрануваат од позитивната електрода и се вградуваат во негативната електрода преку електролитот и дијафрагмата.Во празнење, од друга страна, литиумските јони се одвојуваат од негативната електрода, минуваат низ електролитот и дијафрагмата и се вградуваат во позитивната електрода.Анодата на литиум-јонската батерија се прави со мешање на анодна активна супстанција, врзивно средство и адитив за да се направи лепило за паста рамномерно намачкано од двете страни на бакарна фолија, по сушењето и тркалањето.
 • како
  Природниот графит и синтетичкиот графит се погодни за сите видови производство на материјали за триење, материјалот за триење се користи за производство на механичка опрема за пренос и делови за сопирање, материјалот за триење се потпира на дејство на триење за извршување на функцијата за сопирање и пренос на компонентите материјали, материјал за триење специјален графит прав е еден вид подготовка на материјал за триење, е графит во прав со отпорност на подмачкување и абење, материјал за триење специјален графит во прав и смола, гума, композитна обработка со армирани влакна, материјал за триење е композитен материјал, материјал за триење специјалниот графит во прав може да игра улога на отпорност на абење, отпорност на висока температура, спроводливост на топлина, подмачкување и така натаму.
 • ри
  Графитот често се користи како лубрикант во машинската индустрија.Маслото за подмачкување често не може да се користи при услови на голема брзина, висока температура, висок притисок, а графитот може да биде на температура од 200℃ до 2000℃, а исто така и со голема брзина на лизгање (LOOM/s) без работа со маслото за подмачкување.Многу од транспортот на корозивни медиум некои опрема, генерално се широко користени графитни материјали направени од клипни прстени, заптивки и лежишта, тие работат, не треба да додаваат масло за подмачкување, графитот е исто така добар лубрикант за многу обработка на метали (цртеж на жица, влечење цевка).
 • сс
  Топлински спроводлив графитен лист е нов термопроводен материјал, кој ја спроведува топлината рамномерно во две насоки, заштитувајќи го изворот на топлина и компонентите додека ги подобрува перформансите на електронските производи за широка потрошувачка.Уникатната комбинација на топлинска спроводливост го прави термичкиот графит извонреден избор на материјал за решенија за термичко управување.Топлински спроводлив графитен лист има ултра висока топлинска спроводливост во опсег од 150-1500 W/MK во рамнина.
 • д
  Магнезиум-јаглеродна тула беше успешно развиена како еден од магнезиум-јаглеродните огноотпорни материјали во средината на 1960-тите;Магнезиум-јаглеродните тули се широко користени во производството на челик, па затоа стана традиционална употреба на графитот.Алуминиум-јаглеродна тула како алуминиум-јаглероден огноотпорен материјал главно се користи за континуирано лиење, заштитна обвивка за самопозициониран цевковод со рамна челична палка, подводна млазница и буре за експлозија на нафтени бунари, итн. сродни производи, како што се обичен сад, шише со заоблен врат, приклучок и млазница, тие имаат висока отпорност на пожар, ниска термичка експанзија, процес на топење на метал, со метална инфилтрација и ерозија е исто така стабилен, добра стабилност на термички шок и одлична топлинска спроводливост на висока температура , Значи графитот и неговите сродни производи се широко користени во процесот на директно топење на метал.
 • 06 +
  Нашата фабрика
 • 29 +
  Нашата фабрика
 • 16.180 +
  Годишни онлајн изложби
 • 52 +
  Меѓународна уметничка размена
 • 360 +
  Панорамско искуство со потопување

кои сме ние

Нашите производи можат да ги истакнат неговите карактеристики во сите индустрии
 • Производствена способност

  Производствена способност

  Производите вклучуваат природен шушкав графит, експандиран графит, графит со висока чистота, графит со висок јаглерод, сферичен графит, графит во микро прашок, вештачки графит, агенс за карбуризирање итн. во исто време, тоа е претпријатие за производство и продажба на длабока обработка на природен шушкав графит, експандиран графит...
 • Производствена способност

  Производствена способност

  Производите вклучуваат природен шушкав графит, експандиран графит, графит со висока чистота, графит со висок јаглерод, сферичен графит, графит во микро прашок, вештачки графит, агенс за карбуризирање итн. во исто време, тоа е претпријатие за производство и продажба на длабока обработка на природен шушкав графит, експандиран графит...
 • Производствена способност

  Производствена способност

  Производите вклучуваат природен шушкав графит, експандиран графит, графит со висока чистота, графит со висок јаглерод, сферичен графит, графит во микро прашок, вештачки графит, агенс за карбуризирање итн. во исто време, тоа е претпријатие за производство и продажба на длабока обработка на природен шушкав графит, експандиран графит...

Нашите предности

Graphite & Carbon Solution · Технологија · Иновации · Сервис · Концентрат

Enterprise News

Дознајте за нашата индустрија и динамиката на претпријатието во реално време

Прашање за ценовник

Од своето основање, нашата фабрика развива производи од прва светска класа со почитување на принципот на квалитет на прво место.Нашите производи се здобија со одлична репутација во индустријата и вредна доверба меѓу новите и старите клиенти.