Tregu Natyral Flake Graphite

1, Rishikimi i statusit të tregut të grafitit natyral

Ana e furnizimit:

Në verilindje të Kinës, sipas praktikës së viteve të mëparshme, Jixi dhe Luobei në provincën Heilongjiang ishin në mbyllje sezonale nga fundi i nëntorit deri në fillim të prillit.Sipas Baichuan Yingfu, zona Luobei e provincës Heilongjiang është në fazën e mbylljes dhe korrigjimit për shkak të ndikimit të inspektimit të mbrojtjes së mjedisit në fund të vitit 2021. Nëse korrigjimi i mbrojtjes së mjedisit përparon pa probleme, zona Luobei pritet të rifillojë prodhimin rreth muajit prill pasi planifikuar.Në zonën e Jixi, shumica e ndërmarrjeve janë ende në fazën e mbylljes, por disa ndërmarrje rezervojnë inventarin në fazën e hershme dhe kanë një sasi të vogël të inventarit për eksport.Midis tyre, vetëm disa ndërmarrje ruajtën prodhimin normal dhe nuk e ndaluan prodhimin.Pas muajit mars, disa ndërmarrje kanë filluar mirëmbajtjen e pajisjeve.Në përgjithësi, pritet të nisë ndërtimi ose të rritet gradualisht në Kinën verilindore në fund të marsit.
Në Shandong, epidemia shpërtheu papritur në Qingdao, Shandong.Midis tyre, Laixi City ka një epidemi të rëndë dhe është mbyllur.Si ndërmarrjet e prodhimit të grafitit flake janë të përqendruara kryesisht në Laixi City dhe Pingdu City.Sipas Baichuan Yingfu, aktualisht qyteti Laixi është mbyllur për shkak të epidemisë, ndërmarrjet e prodhimit të grafitit janë mbyllur, transporti logjistik është bllokuar dhe porosia është vonuar.Qyteti Pingdu nuk është prekur nga epidemia, dhe prodhimi i ndërmarrjeve të grafitit flake në qytet është relativisht normal.

Ana e kërkesës:
Kapaciteti prodhues i tregut të materialeve të elektrodave negative në rrjedhën e poshtme u çlirua gradualisht, gjë që ishte e mirë për kërkesën për grafit flake.Ndërmarrjet në përgjithësi reflektuan se rendi ishte i qëndrueshëm dhe kërkesa ishte e mirë.Në tregun zjarrdurues, disa zona në fazën fillestare u prekën nga Lojërat Olimpike Dimërore dhe fillimi ishte i kufizuar, gjë që frenoi kërkesën për blerje për grafit flake.Ndërmarrjet e grafitit flake shpesh ekzekutojnë porositë e kontratës.Në mars, me përfundimin e Lojërave Olimpike Dimërore, kërkesa e tregut për lëndë zjarrduruese është ngrohur dhe porosia e kërkesës është rritur.

2, Analiza e çmimeve të tregut të grafitit natyral

Në përgjithësi, kuotimi i tregut të grafitit flake është i ndryshëm dhe pak kaotik.Për shkak të furnizimit të ngushtë të grafitit flake, çmimi është në një nivel të lartë dhe kuotimi i ndërmarrjes është në anën e lartë, kështu që ka vend për transaksione aktuale.Midis tyre, kuotimi i burimeve me çmim të lartë prej – 195 dhe modele të tjera të grafitit të flakëve për materialet e elektrodës negative ka arritur mbi 6000 juan/ton.Që nga 11 marsi, kuotimi i ndërmarrjeve kryesore të grafitit me flake natyrale në Kinën Verilindore: – 190 çmimi 3800-4000 juan / ton- 194 çmimi: 5200-6000 juan / ton- 195 çmimi: 5200-6000 juan / ton.Kuotimi i ndërmarrjeve kryesore të grafitit natyral me flake në Shandong: – 190 çmimi 3800-4000 juan / ton- 194 çmimi: 5000-5500 juan / ton- 195 çmimi 5500-6200 juan / ton.

3, Parashikimi i ardhshëm i tregut të grafitit natyral

Në përgjithësi, oferta e tregut të grafitit flake po shtrëngohet, gjë që mbështet çmimin e lartë të grafitit flake.Me rifillimin e prodhimit në Kinën verilindore dhe kontrollin e epidemisë në Shandong, furnizimi me grafit flake do të përmirësohet ndjeshëm.Kërkesa e tregut për materialet e elektrodave negative dhe lëndët zjarrduruese në rrjedhën e poshtme është e mirë, veçanërisht lirimi i vazhdueshëm i kapacitetit prodhues në tregun e materialeve të elektrodave negative është i mirë për kërkesën për grafit flake.Çmimi i grafitit flake pritet të rritet me 200 juanë/ton.


Koha e postimit: Mar-14-2022